We shall not cease from exploration and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know this for the first time.
— T.S. Eliot, Four Quartets.
DSCF1767-2.jpg

It all started with..

heel veel koppelshoots, portretsessies en gezinsreportages. Maar ook met vraagstukken binnen mijn werk als psychotherapeut, en overpeinzingen na lange avonden met vrienden, en ook wel met wat contact improvisatiedans-experimenten.

ik raakte nog meer dan voordien gefascineerd door de mogelijkheden van menselijk contact. Waar het stroomt en daar waar het (even) stopt. En door het feit dat het contact ook steeds gewoon is wat het is, in blijheid, ongemak of pijn.

Het is voor mij een boeiende reis zonder al te veel einde in zicht (joepie).

En toen die dag achter de camera..

Dat ik één en ander begon te herkennen.

en ook zag dat het ene beeld zoveel meer in zich draagt dan het andere. Ik besliste in experiment te gaan in de sessie met Marc en Sarah.

Experimenteren wil hier zeggen dat ik heel bewust aanwezig werd in de fotosessie. En contact maakte met het veld waarin wij met ons drie bewogen.

Het bood een uitnodiging om telkens weer stil te staan.

Bij de veelheid van elementen in het contact tussen elk van ons. Bij het verschil tussen wat beweegt en wat niet. Bij wat ons wegbrengt en wat weer terug.

Wat me daarbij trof was hoe mijn eigen angst en ongemak me telkens weerhielden om voluit te gaan, om de beelden te maken die er echt toe deden. En hoe bij de ander net hetzelfde proces zich voltrok.

En toen veranderde er iets. Een verhaal begon te stromen en er werd zichtbaar wat was.

En nu ben jij hier beland

Als koppel of als individu. Omdat ik met een klein hartje gevraagd heb om deel te nemen. Omdat ik denk dat ik te leren heb van jullie. omdat jullie schone mensen zijn wellicht ook. en omdat ik bereid ben om me met jullie kwetsbaar in dat veld te begeven.

En wellicht vraag je je nu met een even klein hartje af waar daar nu precies allemaal de bedoeling van is.

Omdat

Omdat ik geloof dat het beter kan, het unieke en het echte van contact in beeld brengen. En omdat ik daar graag wil mee oefenen, met wat werkt en bij wie.

Om dit dan in een tweede tijd als aparte optie aan te bieden bij koppelshoots.

Omdat ik jullie graag wil ontmoeten voor de lens (omdat ik daar heel gelukkig van word).

Wat vraag ik van jullie?

Ik vraag jullie bereidheid.

Om anderhalf uurtje tijd te maken. Om samen te spelen, te exploreren en Wat eenvoudige aandachtsoefeningen te doen.
Om mij als fotograaf daar deel van te laten zijn, mij een beetje te laten sukkelen en zoeken ook.


Ik vraag jullie de toestemming ook om de foto’s te tonen op mijn website of sociale media. Ik overleg uiteraard met jullie welke ik gebruik.
Bij een enkele shoot zal mogelijk een videograaf aanwezig zijn om een korte opname te maken van het verloop van dergelijke sessie of om van jullie een getuigenis op te nemen.

Of dat kan en mag, daar kies je zelf helemaal voor.

Waarom zou je het doen?

Omdat je meewerkt aan een fijn project. omdat het voor iedereen tot nu toe gewoon een heel fijne en vaak intense ervaring was. omdat je een twintigtal foto’s nabewerkt helemaal voor niks in hoge resolutie krijgt. Een helemaal gratis fotoshoot, dus.

En eigenlijk ook omdat je me er een enorm plezier zou mee doen, .